onsdag 1 april 2009

Ipredbojkott.se

Då var det dags, första ansökan är redan inne. Föga förvånade är det allas vår Jan Guillou och bonniers som ligger bakom.

Jag fick just en idé, eftersom fildelare kommer få betala sin egna skampåle så tänkte jag att vi får slå tillbaka med samma mynt.

Just nu sitter jag med armbågarna lång inne i en havirerad server, men när jag kommer till kontoret imorgon kommer jag registrera domänet: www.ipredbojkott.se där en wiki (eller liknade kommer läggas upp).

Vi skapar helt enkelt ett register med företag och upphovskrämare som har lämnat in en ansökan om IP nummer, så vi vet vilka vi iframtiden ska bojkotta.
Uppgifter är lätt att få ut från närmsta tingsrätt.


Ska vi ha skampåle så ska dom.Piratpartiet ställer upp i EU valet.

14 kommentarer:

 1. Rösta på Piratpartiet!

  BLOGGTIPS. Jag är författare. Förutom poesi har jag börjat skriva noveller med material från självupplevd erfarenhet av psykvården. Kolla:

  http://nattljuset.blogspot.com/

  - Peter Ingestad, Solna

  SvaraRadera
 2. "Ska vi ha skampåle så ska dom."

  Word!

  SvaraRadera
 3. Vad kul du kommer att få med PUL...

  SvaraRadera
 4. Word mate! Upp med den kompis.....

  SvaraRadera
 5. Anonym (22:45), PUL gäller bara icke offentliga privatpersoner, dvs företag får uppges.

  SvaraRadera
 6. Grymm idé, jag köper aldrig mer musik eller film, men jag vill veta vilka bokförlag jag skall undvika.

  SvaraRadera
 7. Jag tycker någon, eller kanske denna sida även borde ta hand om alla de stackare som eventuellt blir trackasserade via IPRED lagen. Någonstans dit man kan "anmäla sig" och berätta sin historia, anonymt eller inte. Och där man kan finna stöd/hjälp, Svar på frågor hur man ska bära sig åt mm.

  Skulle nog passa på en sida som den du planerat.

  SvaraRadera
 8. Jan Guillou är en fysisk person, men jag ifrågasätter ändå i vilken mån PUL är tillämplig. Nu är det inte något stort problem; ett bojkottregister av detta slag med uppgifter om upphovsmän har ett väldefinierat syfte, och därmed är det i normalfallet tillåtet.

  Förbudet i 21 § PUL mot att behandla personuppgifter om brott syftar endast på den dömde, inte på målsägaren. EG-direktivet tillåter även att medlemsländerna reglerar registrering av parter i civilrättsliga tvister, men den möjligheten har Sverige valt att inte utnyttja.

  Skulle du ändå befara problem med Datainspektionen föreslår jag att du anmäler mig som ditt personuppgiftsombud; det innebär att jag tar emot eventuella klagomål från enskilda registrerade och vid behov samråder med Datainspektionen rörande behandlingens förenlighet med lagen. På det viset befrias du även från plikten att anmäla din behandling direkt till Datainspektionen, om någon sådan skulle anses motiverad.

  SvaraRadera
 9. "Jag tycker någon, eller kanske denna sida även borde ta hand om alla de stackare som eventuellt blir trackasserade via IPRED lagen. Någonstans dit man kan "anmäla sig" och berätta sin historia, anonymt eller inte. Och där man kan finna stöd/hjälp, Svar på frågor hur man ska bära sig åt mm.

  Skulle nog passa på en sida som den du planerat."

  Mycket bra idé nån typ av gästbloggning eller liknande.

  @Anders Andersson
  Åh det var ett väldigt generöst erbjudande :) tackar, jag ska fundera på det.

  SvaraRadera
 10. Otroligt bra tänk, jag väntar bara på att skitartister ska peka på detta register för varför ingen köper deras skit. Men dom ska våga stå för det dom själva har gråtit om är så viktigt, och dom ska tacksamt stå sida vid sida med Pontén när dom förstör folks framtid över ett skitbrott :)

  Sen kan dom gråta länge och hårt att dom inte går med vinst för att dom hotar och misströstar sina potentiella kunder :D Good times to be had ahead.

  SvaraRadera
 11. Jag tycker även det är på sin plats att vi samtidigt pushar för dom som valt vår sida i konflikten, det vill säga, skapa en RÖD lista över upphovsrätts-svin som Guillo, Bonniers, BMG, Warner osv, samt en GRÖN lista över artister, författare, föreningar, mediabolag, hemsidor med gratis-alster osv, så vi kan påvisa alla de kanaler genom vilka vi kan tollgodose oss med vad vi nu önskar, ftitt och med ett drägligt rätsskydd.

  SvaraRadera
 12. Låter utmärkt, jag började igår med en lista på facebook för de som använder sig av communityn. Hjälp mig gärna fylla på med företag allt eftersom. Tror tyvärr att listan kommer bli ganska lång.

  http://www.facebook.com/group.php?gid=62709722290

  SvaraRadera