torsdag 26 mars 2009

Framtidens Internet

Vi spolar fram tiden ett par år, alla nuvarande övervakningsförslag har har gått igenom.

Jag vaknar upp, klär på mig och startar upp min dator. Undertiden jag käkar frukost och borstar tänder kör datorn en koll ifall jag kör med crackade program och ser även till att jag inte har icke-drm skyddade media-filer.
Jag starta upp min browser och går ut för att kolla min mail, som numera både sparas och avlyssnas. Alla addresser jag vill besöka kollas först mot sk white-list innan jag får komma dit.
Eftersom min ISP numera är skyldig till vad för typ av trafik som går genom deras när kan jag bara besöka siter som dom har ett samarbetsavtal med. Alltså ovanpå white-listen har ISP ett egen filter för att minimera riskerna att begå lagbrott. Nätneutraliteten är ett minne blott.

Jag har slutat och skriva om Pirat-ideologier och upphovsrätts brott och därmed blivit en godkänd bloggade, numera skriver jag om mina katter och liv som programmerare, jag har även gå ur Piratpartiet för att slippa bli övervakad.
Jag har slutat ha bilder i min blogg och länkar ytterstsällan vidare till andra bloggar eftersom jag numera är skyldig till att inte länka till några brottsligt.
Jag undviker även nämna The Piratebay eller liknade system för att inte riska åka dit för medhjälp till upphovsrättsbrott.
Förut abonerade jag på en anonymiserings-tjänst men även det är olagligt nu.
Jag har slutat hänga på chatter för att inte av misstag bli anklad för grooming, jag har även rensat ut min telefonbok och IM använder jag knappt eftersom polisen får övervaka mig nån av dom är lite "shady".
Efter ha läst igenom morgonens jobbmail och bloggar beger jag mig mot jobbet. På vägen till språrvagnen ringer jag till kontoret för att säga att jag blir lite sen. Min mobil position sparas så att polisen ska veta var jag befunnit mig när jag ringde. Samtalsuppgifterna är självklart också sparade. Jag hoppar på vagnenn och visar mitt kort för läsaren. System spara om hur mitt numera registerade månadskort rör sig igenom staden.


Jag anländer till kontoret.. en ny tråkig dag kan börja

2 kommentarer:

 1. We are all East-germans now.
  Stasi to the people i love.

  SvaraRadera
 2. Går lagarna igenom får du inbördeskrig.

  Då lär du vakna till ett strömavbrott,brinnande butiker och skottlossningar mot polisstationer och saboterat trafiknät+ kraftigt ökad brottslighet.  Bara en tidsfråga innan denna riksdag begravt sig själva.

  SvaraRadera